Szef kuchni poleca

32. PÓŁMISEK METEORA
(gyros, suflak, suzuk zapiekany z serem metaxa, ryż po grecku lub frytki, tzatzyki, sałatka z kapusty pekińskiej)
70 zł
33. KALMARY SMAŻONE
(krążki kalmarów, sos jogurtowo-czosnkowy, ziemniaki smażone, sałatka chłopska)
60 zł
35. STEKI MOTYLKOWE
(filet z indyka w białym winie z sosem śmietankowym, ryż po grecku lub frytki, tzatzyki, sałatka z kapusty pekińskiej)
60 zł
36. POLĘDWICA WIEPRZOWA ZAPIEKANA Z SEREM
(polędwica wieprzowa z grilla z sosem metaxa, smażone ziemniaki lub frytki, tzatzyki, sałatka z kapusty pekińskiej)
75 zł
37. CYKLOP
(gyros, dwa steki wieprzowe z jajkiem sadzonym, ryż po grecku lub frytki, tzatzyki, sałatka z kapusty pekińskiej)
65 zł
38. POLĘDWICA WIEPRZOWA PIKANTNA
(polędwiczki wieprzowe w pikantnym sosie śmietankowo-pomidorowym, ryż biały lub frytki, tzatzyki, sałatka z kapusty pekińskiej)
65 zł
39. POLĘDWICA WIEPRZOWA NADZIEWANA
(polędwica wieprzowa z grilla, ser, pomidor, papryka, cebula, ryż po grecku lub smażone ziemniaki, tzatzyki, sałatka z kapusty pekińskiej)
75 zł
41. POSEJDON
(gulasz wieprzowy w sosie winnym, ryż po grecku lub smażone ziemniaki, zestaw sałatek)
60 zł